De Berkey fabrikant heeft een rechtszaak aangespannen tegen de EPA om een einde te maken aan de vervolging van Berkey waterfilters op basis van diens besluit dit jaar om Berkey waterfilters te behandelen alsof het pesticiden zijn in plaats van waterfilters. De EPA heeft inmiddels al opdracht gegeven om het grootste magazijn van Berkey te sluiten. Zie onze blogpost voor meer informatie. .

Handleiding voor het Opstellen van Berkey Waterfilter Systemen

Handleiding voor het Opstellen van Berkey Waterfilter Systemen

Het aantal onderdelen hangt af van het systeem dat u heeft besteld.*

1. Deksel Knop
  2. Deksel
  3. Deksel Knop Schroef
  4. Bovenste Vat
  5. Berkey Waterfilter*
  6. Onderste Vat
  7. Kraantje
  8. Kraan Sluitringen (2)
  9. Kraan Moer
  10. Grote Sluitringen*
  11. Vleugelmoeren*

*Niet Afgebeeld: Stoppen, Licht-bruine Afsluitring

Het Opstellen van het Berkey Systeem

1. Alles moet met de grootste zorg worden schoongemaakt. Was zowel uw handen als het systeem om ervoor te zorgen dat vuil geen kans krijgt terwijl het systeem in elkaar wordt gezet.
  2. Haal de waterfilters en onderdelen uit de beschermende verpakking, check, en vink alles af in de bovenstaande lijst.
  3. Zet de knop(1) op de deksel(2) door de schroef(3) door het gat in de deksel te steken en dan de knop aan te draaien. Alleen rustig met de hand aandraaien.
  4. Maak de Black Berkey waterfilters klaar voor gebruik.
  5. Plaats de grote sluitring(10) over de schroefdraad van de waterfilter(5).
  6. Zet de filter(5) in het gaatje op de bodem van het bovenste vat(4).
  7. Zet de filter vast in de bodem van het vat door de vleugelmoer(11) aan te draaien op de uitstekende schroefdraad. Herhaal nr. D, E en F tot alle waterfilters zijn geïnstalleerd.
  8. Voor systemen met meer filter-gaten dan waterfilters (uitbreidbare systemen) zet stoppen in de gaten met een sluitring aan de binnenkant en een sluitring aan de buitenkant.
  9. Zet een rubberen sluitring(8) op de schroefdraad van het kraantje(7)
  10. Steek de schroefdraad van het kraantje(7) door het gat in de zijkant van het onderste vat(6). Zet de tweede kleine sluitring over de schroefdraad binnen in het onderste vat en maak het vast met de moer(9). Alleen met de hand aandraaien. Zie tekening voor installatie van kraantje hier en instructies voor kijkglaskraantje installatie.
  11. Plaats het bovenste vat(4) bovenop het onderste vat(6) en doe de deksel(2) er op.
  12. Vergeet niet om de rode voedselkleurstof test uit te voeren om er zeker van te zijn dat de Black Berkey waterfilters correct zijn geïnstalleerd en dat ze functioneren zoals dat moet. Deze test kan op ieder moment gedurende de jaren van gebruik van de Black Berkey waterfilters worden uitgevoerd.