Berkey Earth Waterfilters

Berkey Earth Waterfilters

69.00
Verkrijgbaar per set van 2
Reinigbaar
Zelf-steriliserend
2 filters zuiveren 22.700 liter water
Gaan ongeveer 6 jaar mee
Klaar voor gebruik
Krachtigste zwaartekracht filters in filter classe

Gratis bezorging in EU

Maat Berkey Earth Filters
69.00

De nieuwe krachtige Berkey Earth (Diatomeeënaarde) waterfilter werd ontworpen en gebouwd met de prijsbewuste klant in gedachte. Met zijn lage en betaalbare aanschafprijs stijgen de resultaten nog steeds ver uit boven die van alle andere zwaartekracht waterfilters die op dit moment op de markt zijn. De Berkey Earth waterfilters zijn de krachtigste zwaartekracht waterfilters in de filter classe zoals de Black Berkey Waterfilters dat zijn op het gebied van zuivering. De Berkey Earth waterfilter heeft een levensduur van 3 jaar of 11.350 liter, wat maar het eerst komt, en is verkrijgbaar in de lengte maten 18 cm en 23 cm.

Het enige belangrijke verschil tusssen de 18cm en de 23 cm grootte van de Berkey Earth waterfilter is de doorstroomsnelheid. Bijvoorbeeld, in een Big Berkey met 4 Berkey Earth waterfilters van 18 cm stroomt 72 liter water door in 24 uur, met 23 cm Berkey Earth waterfilters 136 liter*.

Black Berkey & Berkey Earth Vergelijkingstabel
Black BerkeyBerkey Earth
VirusverwijderingJaNee
BacterieverwijderingJaJa
Filter ClasseZuiveraarFilter
Maximale Levensduur per Filter11.370 liter3 jr. of 11.370 liter
Rode Voedselkleurstoftest MogelijkJaNee
Gebruiksklaarmaken NodigJaNee
Prijs van de Filters (set van 2)€125€52
Filtersnelheid per 24 uur*tot 635 litertot 136 liter

Berkey Earth waterfilters overtreffen veruit concurrerende merken, met name binnen de keramische filter categorie. De gepatenteerde formule van de Berkey Earth waterfilters geeft de filter de specifieke reductie mogelijkheden van natuurlijke Diatomeeënaarde (kiezelgoer) en andere componenten die het krachtiger maken dan enig andere op zwaartekracht werkende filter van deze soort, heden verkrijgbaar. De natuurlijke eigenschappen van diatomeeënaarde maken het tot het ideale medium voor het uitfilteren van verontreinigingen, dezelfde methode gebruikend als de aarde doet om water te zuiveren.

De Berkey Earth waterfilters kunnen gekocht worden als een losse set van 2 of als deel van de Budget Berkey lijn van waterfilter systemen.

Diatomeeënaarde of kiezelgoer is een fossiele substantie, opgebouwd uit hele fijne silica dat overblijft van microscopisch kleine schaaltjes van eencellige algen (daar triljoenen van), diatomeeën genaamd. Er wordt gesproken van meer dan 1500 manieren waarop diatomeeënaarde vandaag de dag wordt gebruikt, zoals het filteren van water en melk, tandpasta, warmte isolatie, insecticides, vloeibare absorberingsmiddelen en meer.

Berkey Earth Filters / Black Berkey Filters

De Berkey Earth waterfilter test liet zien dat deze van de volgende potentieel chemische vervuiling 99,9 % (Log 3) verwijdert: vluchtige organische verontreiniging (VOCs), semi-vluchtige organische verontreiniging, zware metalen (zowel op laag als hoog PH niveau), pesticiden, chloriden, herbiciden, farmaceutica en op petroleum gebaseerde producten. De Berkey Earth waterfilter is ook met succes getest op reductie van de volgende biologische vervuilingen: het bacillus atropheus virus, de coliform & fecal coliform bacterie, e-coli bacterie, en de salmonella bacterie. Op dit moment worden nog meer bacteriologische testen uitgevoerd.

Berkey Earth waterfilters hoeven pas na 3 drie jaar vervangen te worden, terwijl die van concurrerende merken een levensduur hebben van tussen de zes maanden en een jaar, afhankelijk van het merk. Dit maakt Berkey Earth waterfilters werkelijk tot de meest voordelige waterfilter elementen die op dit moment verkrijgbaar zijn en ook de ideale vervangingsfilters omdat ze passen op elk ander merk zwaartekracht filtersysteem in standaardmaat. De Berkey Earth waterfilters kunnen gebruikt worden als goedkopere en toch krachtiger vervangingselement voor de meeste andere zwaartekracht waterfilter systemen van 5,7 liter en groter.

Volledige Berkey Earth Installatie en Onderhouds Instructies

Onder normale omstandigheden zal de Berkey Earth waterfilter na drie jaar uitgewerkt zijn. De filters hoeven alleen schoongemaakt te worden als het doorstromen zoveel langzamer gaat dat het storend wordt. Bij gebruik van kraanwater is dit gewoonlijk het geval na 6 tot 18 maanden. Wanneer men extreem troebel water gebruikt kan dit al na twee weken gebeuren. Omdat de filters deeltjes uit het water opnemen zal de doorstroomsnelheid geleidelijk afnemen. De doorstroming van de Berkey Earth waterfilters kan gemakkelijk opnieuw in gang gezet worden door simpelweg de buitenkant te poetsen met een zachte tandenborstel of een zacht Scotch-Brite lapje onder stromend water. Wanneer het buitenste laagje van de Berkey Earth waterfilter en de verontreiniging er is afgeborsteld en afgespoeld is er een nieuwe laag klaar voor gebruik. Dit kan steeds weer herhaald worden tot het moment dat het Berkey waterfilter materiaal echt op is.

De Berkey Earth filters hebben een levensduur van 11.350 liter of 3 jaar, welk maar het eerst komt. Bijvoorbeeld, een Budget Big Berkey met 2 Berkey Earth waterfilters zal 22.700 liter of 6 jaar meegaan, of welke van de twee het eerst komt. De reden dat dat de levensduur verlengd wordt naargelang er meer filters gebruikt worden is dat de hoeveelheid te filteren water over meer filters wordt verdeeld. Op alle Berkey Earth waterfilters zit 2 jaar garantie, net als op de Black Berkey waterfilters.

Berkey Earth Waterfilter Lab Test Resultaten

Envirotek Bacterial Lab Test Results

Envirotek Chemical Lab Test Results

Microbiological Lab Test Results

*De doorloopsnelheid van het water is berekend voor een vol bovenste vat. De doorloopsnelheid vermindert wanneer het waterniveau in het bovenste vat lager wordt. Het is ondoenlijk om het bovenste vat altijd vol te houden, dus de doorloopsnelheden zijn in de praktijk altijd lager dan hier vermeld.