Vanwege de coronacrisis is er een grote vraag naar Berkey systemen en daarom zijn er verscheidene Berkey modellen niet meer voorradig. Als u bericht wilt krijgen wanneer er nieuwe voorraad is, stuur ons dan een email met daarin het door u gewenste Berkey model. Intussen zijn de Black Berkey filters en de PF-2 filters gewoon leverbaar. Wij danken u voor uw begrip en zien ernaar uit om u in de toekomst van dienst te zijn.

Budget Berkey Light Waterfilter

215.00

Inclusief 2 of 4 Berkey Earth waterfilters
Geschikt voor: 2-5 mensen
Opslag Capaciteit: 10,4 liter
Hoogte: 67 cm.
Diameter: 23 cm.
Gewicht: 2,27 kg

Doorloopsnelheid: Vier 18cm Berkey Earth filters 3 l./uur*
Doorloopsnelheid: Vier 23cm Berkey Earth filters 5,6 l./uur*

Gratis Bezorging in de EU

Aantal Berkey Earth Filters
215.00

Het Budget Berkey Light systeem wordt standaard geleverd met 2 of 4 Berkey Earth Waterfilters. Deze variant van de Berkey Light is ontwikkeld voor de prijsbewuste klant die altijd al graag een Berkey had willen hebben, maar wellicht een Berkey Light met de standaard Black Berkey Waterfilters te duur vond. Na 3 jaar van ontwikkelen en testen van de Berkey Earth Waterfilter beschouwen we deze nu als de beste keramische filter vandaag op de markt. De Budget Berkey Light biedt hoge kwaliteits filtratie tegen een lagere prijs; het is niet meer nodig om een goedkoop Berkey imitatie-merk aan te schaffen. De Budget Berkey Light is het ideale systeem voor een echtpaar of klein gezin thuis, op reis met de caravan of tent, bij enig andere buitenactiviteit of tijdens onverwachte noodgevallen.

Het Budget Berkey Light waterfilter systeem laat geen vies smakende weekmakers uit het plastic vat in het gezuiverde water terecht komen. Ook bijsmaakjes en vieze luchtjes afkomstig van het te zuiveren water zullen verdwijnen. Terwijl het systeem het water zuivert hoort u het zachte geluid van vallende regendruppels.

De Budget Berkey Light is in enkele minuten in elkaar gezet, zonder gereedschap, elektriciteit, waterdruk of loodgieterij.

De Budget Berkey Light is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Het Budget Berkey Light waterfilter systeem elimineert totaal pathogene bacteriën, cysten en parasieten alsmede giftige chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, farmaceutica en allerlei VOCs, organische oplosmiddelen en trihalomethanen. Bij onafhankelijke testen is geconstateerd dat de de Berkey Earth Waterfilters ook grotendeels giftige zware metalen wegnemen als: lood, kwik en aluminium (zie voor complete laboratorium testresultaten Envirotek Lab Test Results). De Berkey Earth Waterfilters laten de heilzame mineralen die uw lichaam nodig heeft volledig intact.

Het systeem is gemaakt van ijzersterk, stootvast non BPA copolyester wordt geleverd met 2 of 4 waterzuivering elementen, een opzetstuk en gebruikt de nieuwste waterzuivering technologie. De hoogte zonder de bijgeleverde standaard is 53 cm.

Een set van 2 Berkey Earth Waterfilters heeft een levensduur van 6 jaar of 22,700 liter, wat maar het eerst komt.

De Budget Berkey Light kan opgesteld worden met 18cm of 23 cm lange waterfilters. Het enige verschil bij deze twee maten is de doorstroomsnelheid. Een Budget Berkey Light met vier 18cm lange Berkey Earth Waterfilters zal 3 liter per uur of 72 liter per dag filteren, terwijl vier 23cm lange Berkey Earth Waterfilters tot 5,6 liter per uur of 136 liter per dag zullen filteren.*

*De doorloopsnelheid van het water is berekend voor een vol bovenste vat. De doorloopsnelheid vermindert wanneer het waterniveau in het bovenste vat lager wordt. Het is ondoenlijk om het bovenste vat altijd vol te houden, dus de doorloopsnelheden zijn in de praktijk altijd lager dan hier vermeld.