Vanwege de coronacrisis is er een grote vraag naar Berkey systemen en daarom zijn er verscheidene Berkey modellen niet meer voorradig. Als u bericht wilt krijgen wanneer er nieuwe voorraad is, stuur ons dan een email met daarin het door u gewenste Berkey model. Intussen zijn de Black Berkey filters en de PF-2 filters gewoon leverbaar. Wij danken u voor uw begrip en zien ernaar uit om u in de toekomst van dienst te zijn.

Budget Travel Berkey Waterfilter

225.00

Inclusief 2 Berkey Earth waterfilters

Geschikt voor: 1-2 mensen
Opslag Capaciteit: 5,7 liters
Hoogte: 46 cm
Diameter: 19 cm
Gewicht: 2,7 kg

Doorloopsnelheid: Twee 18cm Berkey Earth filters 1,2 l./uur*
Doorloopsnelheid: Twee 23cm Berkey Earth filters 2,5 l./uur*


Gratis Bezorging in de EU

Maat Berkey Earth Filters
Kies een Afgeprijsd Accessoire
225.00

Het Budget Travel Berkey systeem wordt standaard geleverd met 2 Berkey Earth Waterfilters. Deze variant van de Travel Berkey is ontwikkeld voor de prijsbewuste klant die altijd al graag een Berkey had willen hebben, maar wellicht een Travel Berkey met de standaard Black Berkey Waterfilters te duur vond. Na 3 jaar van ontwikkelen en testen van de Berkey Earth Waterfilter beschouwen we deze nu als de beste keramische filter vandaag op de markt. De Budget Travel Berkey biedt hoge kwaliteits filtratie tegen een lagere prijs; het is niet meer nodig om een goedkoop Berkey imitatie-merk aan te schaffen. De Budget Travel Berkey is het perfecte apparaat voor gebruik op reis, zoals kamperen, reizen met een caravan, of in onverwachte noodsituaties. De Budget Travel Berkey is ook zeer geschikt voor een één-persoons huishouden.

Het Budget Travel Berkey waterfilter systeem kan worden geleverd met een afgeprijsd accessoire naar keuze. Voor een beschrijving van de accessoires zie: Kijkglaskraantje of Berkey Standaard.

Het Budget Travel Berkey systeem filtreert zowel behandeld als onbehandeld water van bronnen zoals meren, beekjes, stilstaande vijvers en waterbronnen in derde wereldlanden, waar de regulering –op z’n best- beneden niveau geacht mag worden. Geschikt voor allerlei activiteiten buitenshuis en een must in onherbergzame gebieden zonder elektriciteit, waterdruk of schoon water.

De Budget Travel Berkey is in enkele minuten in elkaar gezet, zonder gereedschap, elektriciteit, waterdruk of loodgieterij.

De Budget Travel Berkey is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Het Budget Travel Berkey waterfilter systeem elimineert totaal pathogene bacteriën, cysten en parasieten alsmede giftige chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, farmaceutica en allerlei VOCs, organische oplosmiddelen en trihalomethanen. Bij onafhankelijke testen is geconstateerd dat de Berkey Earth Waterfilters ook grotendeels giftige zware metalen wegnemen als: lood, kwik en aluminium (zie voor complete laboratorium testresultaten Envirotek Lab Test Results). De Berkey Earth Waterfilters laten de heilzame mineralen die uw lichaam nodig heeft volledig intact.

Het in hoogglanzend roestvrij staal uitgevoerde systeem is gebouwd volgens de meest recente technische verbeteringen, en is uitgerust met twee Berkey Earth Waterfilters. Het bovenste vat schuift in het onderste tijdens transport en is slechts 30,5 cm. hoog.

Een set van 2 Berkey Earth Waterfilters heeft een levensduur van 6 jaar of 22,700 liter, wat maar het eerst komt.

De Budget Travel Berkey kan opgesteld worden met 18cm of 23 cm lange waterfilters. Het enige verschil bij deze twee maten is de doorstroomsnelheid. Een Budget Travel Berkey met twee 18cm lange Berkey Earth waterfilters zal 1,2 liter per uur of 32 liter per dag filteren, terwijl twee 23cm lange Berkey Earth Waterfilters tot 2,5 liter per uur of 65 liter per dag zullen filteren.*

*De doorloopsnelheid van het water is berekend voor een vol bovenste vat. De doorloopsnelheid vermindert wanneer het waterniveau in het bovenste vat lager wordt. Het is ondoenlijk om het bovenste vat altijd vol te houden, dus de doorloopsnelheden zijn in de praktijk altijd lager dan hier vermeld.