De Berkey fabrikant heeft een rechtszaak aangespannen tegen de EPA om een einde te maken aan de vervolging van Berkey waterfilters op basis van diens besluit dit jaar om Berkey waterfilters te behandelen alsof het pesticiden zijn in plaats van waterfilters. De EPA heeft inmiddels al opdracht gegeven om het grootste magazijn van Berkey te sluiten. Zie onze blogpost voor meer informatie. .

Berkey Light Waterfilter

399.00

Inclusief 2 of 4 Black Berkey waterfilters
Geschikt voor: 2-5 mensen
Opslag Capaciteit: 10,4 liter
Hoogte: 67 cm.
Diameter: 23 cm.
Gewicht: 2,27 kg

Doorloopsnelheid: 2 filters 15,1 l./uur*
Doorloopsnelheid: 4 filters 30,2 l./uur*

We hebben ook Vervangingsfilters op voorraad.

Gratis Bezorging in de EU

Aantal Black Berkey Filters
Kies een Afgeprijsd Accessoire
399.00

Het Berkey Light waterzuivering systeem is ontworpen voor gebruik op reis, voor gelegenheden in de open lucht en voor onverwachte noodsituaties. Dit krachtige systeem zuivert zowel behandeld als onbehandeld water van bronnen zoals meren, beekjes, stilstaande vijvers en waterbronnen in derde wereldlanden, waar de regulering –op z’n best- beneden niveau geacht mag worden. Geschikt voor allerlei activiteiten buitenshuis en een must in onherbergzame gebieden zonder elektriciteit, waterdruk of schoon water.

Het Berkey Light waterzuivering systeem wordt geleverd met een afgeprijsd accessoire naar keuze. Voor een beschrijving van de accessoires zie: PF-2 Fluoride/Arsenicum filters, Berkey Primer of Berkey Onderdelen set.

Het Berkey Light waterfilter systeem laat geen vies smakende weekmakers uit het plastic vat in het gezuiverde water terecht komen. Ook bijsmaakjes en vieze luchtjes afkomstig van het te zuiveren water zullen verdwijnen. Terwijl het systeem het water zuivert hoort u het zachte geluid van vallende regendruppels.

De Berkey Light is in enkele minuten in elkaar gezet, zonder gereedschap, elektriciteit, waterdruk of loodgieterij.

De Berkey Light is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.


De revolutionaire Berkey Light™ zelf-steriliserende en reinigbare waterzuivering elementen ontdoen het water volledig van virussen, pathogene bacterien, cysten en parasieten en onttrekken er schadelijke chemicalien zoals herbiciden, pesticiden, organische oplos- en schoonmaakmiddelen aan. Hij reduceert tevens nitrieten en zware metalen zoals lood, kwik, aluminium en cadmium. (Zie welke verontreinigingen verwijderd worden door de Black Berkey waterfilters). Dit systeem is zo krachtig dat het rode kleurstof uit het water kan verwijderen zonder de heilzame mineralen te elimineren die uw lichaam juist nodig heeft. Geen waterzuivering systeem kan, voor zover wij weten, deze prestatie nadoen.

Het systeem is gemaakt van ijzersterk, stootvast non BPA copolyester wordt geleverd met 2 of 4 waterzuivering elementen, een opzetstuk en gebruikt de nieuwste waterzuivering technologie. De hoogte zonder de bijgeleverde standaard is 53 cm.

Elke duurzame Black Berkey waterfilter gaat mee voor maximaal 11.350 liter (22.700 liter per set van 2). Bij een gebruik van 38 liter per week is dat gelijk aan 600 weken. Dat is meer dan 11,5 jaar schoon water!

Opgesteld met 2 Black Berkey waterfilters kan de Berkey Light 15,1 liter gefilterd water per uur leveren. Het systeem kan worden uitgebreid naar 4 Black Berkey waterfilters en is dan in staat om 30,2 liter gefilterd water per uur te leveren.*

*De doorloopsnelheid van het water is berekend voor een vol bovenste vat. De doorloopsnelheid vermindert wanneer het waterniveau in het bovenste vat lager wordt. Het is ondoenlijk om het bovenste vat altijd vol te houden, dus de doorloopsnelheden zijn in de praktijk altijd lager dan hier vermeld.