We zijn gesloten tot september

Veelgestelde vragen over Berkey Waterzuivering Systemen

Hoe vaak moet ik mijn Berkey Waterfilter schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om uw Berkey Waterfilter om de paar maanden schoon te maken, aangezien calciumcarbonaat zich kan ophopen in de onderste kamers. Als je wilt berekenen hoe lang je filters meegaan, ga dan naar: Black Berkey filter Vervangings Calculator

Ik kan de vaten van de Berkey Light niet goed in elkaar klikken, doe ik iets verkeerd?

Om ervoor te zorgen dat de kamers van de Berkey Light in elkaar klikken, moet u ervoor zorgen dat u de naden uitlijnt. De meeste systemen klikken niet in elkaar, tenzij de naden zijn uitgelijnd. Als dat het probleem niet heeft opgelost, meet dan de opening van de onderste kamer van naad tot naad. De diameter moet minimaal 20,2 cm of groter zijn. Als dit minder is, neem dan contact op met onze klantenservice.

We zouden graag zo min mogelijk geld uitgeven voor een Berkey zuiveringssysteem om aan de behoeften van een grotere groep te voldoen. Wat zou jij aanraden?

Om te bepalen welk Berkey Zuiveringssysteem de optimale maat is voor uw situatie, dient u er rekening mee te houden dat hoe groter de capaciteit van het systeem is, hoe minder vaak het hoeft te worden bijgevuld.

Al onze systemen zijn beschikbaar geconfigureerd met twee Black Berkey Purification -elementen. Echter; de vier grotere roestvrijstalen systemen zijn uitbreidbaar, wat betekent dat uw eerste overweging moet zijn om het systeem aan te schaffen, dat de capaciteit heeft om het beste aan de behoeften van uw groep te voldoen. Mocht u later merken dat u meer liters per uur nodig heeft, dan hoeft u niet in een ander systeem te investeren. U kunt eenvoudig extra zuiveringselementen bestellen om uw huidige systeem uit te breiden.

Hieronder vindt u een tabel met onze verschillende systemen met twee elementen, hun capaciteiten en het maximale aantal elementen dat elk systeem kan bevatten.

Berkey Model Capaciteit Volledig Uitgevouwen
Travel Berkey 5.7 litre 2 Elementen
Berkey Light 10.4 litre 4 Elementen
Big Berkey 8.5 litre 4 Elementen
Royal Berkey 12.3 litre 4 Elementen
Imperial Berkey 17 litre 6 Elementen
Crown Berkey 22.7 litre 8 Elementen

Wat zijn de fundamentele verschillen tussen de Berkey Light en de roestvrijstalen systemen?

Het Berkey Light-systeem is ontworpen voor gebruik buitenshuis, daarom is het ongeveer drie pond lichter dan de equivalente capaciteit van ons roestvrijstalen systeem. Het Travel Berkey systeem is ook ontworpen voor gebruik buitenshuis en is het kleinste van de roestvrijstalen systemen.

Het is compact genoeg om in een koffer te passen, want in tegenstelling tot het Berkey Light-systeem, nestelt de bovenste kamer zich tijdens het reizen in de onderste kamer. Dit is het systeem dat de voorkeur heeft als mobiliteit een groot probleem is. Het hangt er dus van af wat voor soort draagbaarheid u zoekt; lichter (Berkey Light) of compactheid (Travel Berkey).

De systemen voor viervoudig gebruik zijn ontworpen voor dagelijks gebruik binnenshuis, dus ze zijn zwaarder van constructie dan de bovenstaande systemen. Hoewel deze systemen ook buitenshuis kunnen worden gebruikt of tijdens onverwachte noodsituaties wanneer een bron van drinkwater mogelijk niet beschikbaar is.

Wat is de handigste methode om het bovenste vat te vullen?

De meest handige methode voor het vullen van de bovenste kamer van een Berkey Waterfiltersysteem is het gebruik van een kan om er water in te gieten. Een andere handige methode is als u bijvult met een sproeislang die aan uw keukenkraan is bevestigd.

Het water in het bovenste vat van mijn Berkey waterzuivering systeem vloeit niet helemaal weg. Is dit normaal?

Ja, het is normaal dat de bovenste kamer van uw Berkey Waterfiltersysteem niet helemaal leegloopt. Het is echter niet normaal dat de laatste 1,3 cm tot 2,5 cm water in de bovenste kamer blijft.

Door het ontwerp moet het water door zeer fijne microporiën in de elementen gaan om van de bovenste kamer naar de onderste te gaan. Hoe lager het waterpeil in de bovenste kamer, hoe lager de beschikbare druk om het water door de microporiën te persen. Het is u wellicht opgevallen dat het systeem vol is veel sneller zuivert dan wanneer het half vol is. Dat komt doordat er meer waterdruk is. De enige manier om dit probleem te verhelpen, is door de poriën van de filterelementen te vergroten. Dit zou natuurlijk de efficiëntie van de Berkey Purification -elementen verminderen.

Tijdens elke cyclus vermengt het water dat overblijft van de vorige cyclus zich met het water van de huidige cyclus en wordt het vervolgens gezuiverd. Bij normaal gebruik hoeft u zich geen zorgen te maken over het overtollige water. Mocht u uw filter echter een tijdje niet gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, dan is het het beste om beide kamers te legen voordat u vertrekt en ze ondersteboven te laten drogen op het afdruiprek.

Ik heb mijn systeem zes maanden in gebruik en de doorloopsnelheid van het water is behoorlijk verminderd. Moet ik de waterzuivering elementen al vervangen?

Nee, u hoeft de Berkey Waterfilterelementen niet te vervangen. In tegenstelling tot andere filterelementen, kunnen de Black Berkey Purification -elementen opnieuw worden gereinigd. Wat er typisch voor zorgt dat de filters langzaam druppelen, is troebelheid en sediment dat de microporiën van de zuiveringselementen verstopt.

Verwijder eenvoudig de elementen van uw systeem, schrob de buitenkant van elk element met bij voorkeur een witte Scotch Brite-pad, een stijve tandenborstel of een groenteborstel. Schrob gewoon een gedeelte van het filter totdat je een beetje zwart op het witte kussentje ziet en ga dan naar het volgende gedeelte. Het is eenvoudig te doen en duurt minder dan een minuut. Prime vervolgens elk element opnieuw en installeer ze opnieuw. Uw probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Hoe weet ik wanneer het tijd wordt om mijn waterfilter elementen te vervangen?

De beste manier om erachter te komen wanneer u de elementen in uw Berkey Water Filter Systeem moet vervangen, is door onze rekenmachine hieronder te gebruiken. Als alternatief kunt u de volgende berekening handmatig uitvoeren:

  1. Vermenigvuldig het aantal filters in uw systeem met 11.350 liter om Totaal aantal liters voor alle filters binnen het systeem te krijgen.
  2. Houd vervolgens bij hoe vaak u de bovenste kamer in een week moet bijvullen.
  3. Vermenigvuldig dat getal vervolgens met de capaciteit in liters van uw specifieke systeem (het Berkey Light-systeem is bijvoorbeeld 10,4 liter) om het Totaal aantal gebruikte liters per week te bepalen.
  4. Verdeel ten slotte het Totaal aantal gebruikte liters per week in het Totaal aantal liters voor alle filters en dat geeft aan hoeveel weken voordat de filters moeten worden vervangen.
  5. Bereken vervolgens de toekomstige datum voor vervanging (52 weken per jaar) en schrijf die datum op een sticker en plak deze aan de onderkant van uw systeem voor toekomstig gebruik.

Overigens, als u uw systeem al een tijdje gebruikt, kunt u de bovenstaande formule nog steeds gebruiken om te bepalen wanneer u de elementen moet vervangen. Tel gewoon vooruit vanaf de datum waarop u uw systeem heeft gekocht.

Black Berkey filter Vervangings Calculator

Black Berkey filter Vervangings Calculator

Kies systeem:

Aantal filters:

Vullingen per week:

Datum:


Ik vertrek binnenkort naar het buitenland. Kan ik op de een of andere manier voor ik vertrek mijn Berkey systeem testen om te zien of deze goed werkt?

Ja, er is een manier om uw Berkey Waterfiltersysteem te testen om er zeker van te zijn dat het goed werkt voordat u vertrekt. U moet uw filters testen door de bovenste kamer met water te vullen en vervolgens een theelepel rode kleurstof toe te voegen voor elke 4 liter water in uw bovenste kamer. Als de rode kleurstof volledig is verwijderd, werkt uw filtersysteem naar behoren. Als dit niet het geval is, controleer dan of de vleugelmoeren op uw elementen stevig zijn vastgedraaid en voer de test vervolgens opnieuw uit. Overigens, primer altijd nieuwe zuiveringselementen voordat u het land verlaat, aangezien u misschien niet genoeg waterdruk heeft om de elementen op uw bestemming te kunnen primen.

Ik heb net een Berkey systeem gekocht maar het systeem zuivert bijna geen water. Doe ik iets verkeerd?

Meestal is het probleem dat u ondervindt te wijten aan een hoge waterspanning, waardoor de lucht niet uit de microporiën van de nieuwe zuiveringselementen kan worden gezuiverd. Bij uw Black Berkey Filter -elementen zit een aanzuigknop en instructies voor het gebruik ervan. Verwijder en primer uw zuiveringselementen, installeer ze opnieuw en dat zou het probleem moeten verhelpen.

Ik heb gezien dat als ik het water kook of er ijsblokjes van maak, er soms kleine witte deeltjes drijven in het water. Wat zijn dat? Bacteriën?

Het zijn geen bacteriën, maar eerder een effect dat soms optreedt bij hard (sterk gemineraliseerd) water. Wanneer water door uw systeem wordt gefilterd, verhogen de Black Berkey Filter -elementen feitelijk de PH (alkaliteit) van het water. Dit is gezond omdat pathogene bacteriën en virussen gedijen in zure omgevingen en integendeel moeilijk kunnen overleven in alkalische omgevingen. Dit is ook het geval in je lichaam. Wanneer het PH-gehalte van het gezuiverde water wordt verhoogd, daalt de zuurgraad van het water en kan het water niet langer zoveel mineralen in oplossing houden. Wanneer dit gebeurt, beginnen de mineralen na verloop van tijd neer te slaan en afhankelijk van de minerale samenstelling zinken ze naar de bodem of drijven ze naar de top. Dit proces staat bekend als flocculatie en de neergeslagen mineralen worden meestal "witte floaters" genoemd. Het komt erop neer dat dit niets is om je zorgen over te maken, de witte drijvers zijn mineralen die al in je water opgelost waren. Ze zijn nu gewoon zichtbaar, terwijl ze voorheen onzichtbaar waren vanwege hun ophanging in een ionische vorm.

Ik heb een TDS (Totaal Opgeloste Stoffen) meting gedaan van het gezuiverde water en was verbaasd om te ontdekken dat de meting op hetzelfde uitkwam voor zowel het gezuiverde als het ongezuiverde water. Werkt mijn systeem wel goed?

Ja, een TDS-meter meet alleen totaal opgeloste vaste stoffen of mineralen; Opgeloste vaste stoffen zijn eenvoudig opgeloste mineralen in ionische vorm. Een TDS-meter meet niet de hoeveelheid biologische en chemische verontreinigingen. Black Berkey-elementen zijn ontworpen om de gezonde en heilzame mineralen in uw water achter te laten en om alleen de ongewenste zware metalen zoals lood en kwik te extraheren, evenals sedimentaire mineralen zoals ijzeroxide en aluminium.

Is er een Berkey waterzuivering systeem dat geschikt is voor grote groepen?

Ja, er zijn twee systemen om aan de behoeften van grote groepen te voldoen:

  1. Het Imperial Berkey-systeem, indien geconfigureerd met zes Black Berkey-filters -elementen kunnen tot 1514 liter per dag (~ 64 liter per uur) zuiveren wanneer de bovenste kamer vol is. Dit is voldoende om langdurig te voorzien in maximaal 200 mensen en in geval van noodgevallen tot 800 mensen.
  2. Het Crown Berkey System, indien geconfigureerd met acht Black Berkey-filters elementen kunnen tot 2460 liter per dag zuiveren (~ 102 liter per uur) wanneer de bovenste kamer vol is. Dit is voldoende om maximaal 325 mensen op een duurzame basis en maximaal 1.300 mensen te voorzien in noodgevallen op korte termijn.

Waar zijn de blokkeerpluggen van gemaakt?

Er zijn drie verschillende soorten blokkeerpluggen:

  1. Zwarte blokkeerpluggen zijn standaard in alle Berkey Light systemen en sommige roestvrijstalen systemen. De zwarte pluggen zijn gemaakt van FDA-goedgekeurd Buna-rubber.
  2. Crèmekleurige blokkeerpluggen kunnen worden geleverd met het Berkey Light en sommige roestvrijstalen systemen. De crèmekleurige pluggen zijn gemaakt van M18 zuiver gomrubber van voedingskwaliteit.
  3. Witte blokkeerpluggen van het schroeftype worden gebruikt in sommige roestvrijstalen systemen. Deze worden geleverd met een moer, een schroef en twee doorzichtige ringen. De moer en schroef zijn gemaakt van polypropyleen en de ringen zijn gemaakt van food-grade siliconen.

Houd er rekening mee dat het gezuiverde water in de onderste kamer van uw unit de blokkeerpluggen niet raakt. Het water wordt gefilterd / gezuiverd voordat het de onderste kamer bereikt.

Zijn Berkey Water FIlters beter dan Brita Water FIlters?

Er wordt ons vaak gevraagd hoe een Berkey Waterfiltersysteem zich verhoudt tot een Brita waterfiltersysteem en er zijn veel verschillende elementen bij deze vraag waar men rekening mee moet houden. We hebben een artikel gepubliceerd dat je misschien leuk zou vinden om te lezen over de verschillen tussen Berkey Water Purifiers vs. andere waterfilters die helpt u de voordelen te ontdekken die onze Berkey Waterfilters hebben ten opzichte van die van een Brita waterfilter. We vergelijken wat het verschil is met wat elk filter elimineert, het verschil in hoe ze bacteriën verwijderen, hoe lang de patronen moeten worden vervangen en ten slotte wat de kosten zijn van een Berkey Waterfilter in vergelijking met een Brita waterfilter.

Waar kan ik nieuwe filters krijgen voor mijn Berkey Waterfilter?

U kunt nieuwe Black Berkey Filters bestellen die passen op al onze Berkey Waterfiltersystemen uit onze online winkel die het krachtigste zwaartekrachtwater zijn filters die momenteel in Nederland op de markt zijn.

Berkwy Water Filters