De Berkey fabrikant heeft een rechtszaak aangespannen tegen de EPA om een einde te maken aan de vervolging van Berkey waterfilters op basis van diens besluit dit jaar om Berkey waterfilters te behandelen alsof het pesticiden zijn in plaats van waterfilters. De EPA heeft inmiddels al opdracht gegeven om het grootste magazijn van Berkey te sluiten. Zie onze blogpost voor meer informatie. .

Big Berkey Waterfilter

479.00

Inclusief 2 of 4 Black Berkey waterfilters
Geschikt voor: 1-4 mensen
Opslag Capaciteit: 8,5 liter
Hoogte: 50 cm.
Diameter: 21,6 cm.

Doorloopsnelheid: 2 filters 13,2 l./uur*
Doorloopsnelheid: 4 filters 26,5 l./uur*


We hebben ook Vervangingsfilters op voorraad.

Gratis Bezorging in de EU

Aantal Black Berkey Filters
Kies een Afgeprijsd Accessoire
479.00

Het veelzijdige Big Berkey waterfilter systeem is het ideale systeem voor 2-persoons huishoudens, kleine gezinnen, thuis of op reis, kamperend of op pad met de caravan. Voor veilig drinkwater bij iedere activiteit buitenshuis of in onverwachte noodsituaties

Het Big Berkey waterzuivering systeem wordt geleverd met een afgeprijsd accessoire naar keuze. Voor een beschrijving van de accessoires zie: RVS Water View Kijkglaskraantje, PF-2 Fluoride/Arsenicum filters, Roestvrijstalen Kraantje, Berkey Standaard, Berkey Primer of Berkey Onderdelen set.

Dit krachtige waterfiltratie systeem zuivert zowel behandeld als onbehandeld water van bronnen zoals meren, beekjes, stilstaande vijvers en waterbronnen in derde wereldlanden, waar de regulering –op z’n best- beneden niveau geacht mag worden. Geschikt voor allerlei activiteiten buitenshuis en een must in onherbergzame gebieden zonder elektriciteit, waterdruk of gezuiverd water.

De Big Berkey is in enkele minuten in elkaar gezet, zonder gereedschap, elektriciteit, waterdruk of loodgieterij.

De Big Berkey is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.


Het Big Berkey waterzuivering systeem verwijdert volledig alle virussen, pathogene bacteriën, cysten en parasieten en onttrekt schadelijke chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, organische oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen. Hij reduceert tevens nitrieten en zware metalen zoals lood, kwik, aluminium en cadmium. (Zie welke verontreinigingen verwijderd worden door de Black Berkey waterfilters). Dit systeem is zo krachtig dat het rode kleurstof uit het water kan verwijderen zonder de heilzame mineralen te elimineren die uw lichaam juist nodig heeft. Geen waterzuiverings-systeem kan, voor zover wij weten, deze prestatie nadoen.

Het in hoogglanzend roestvrij staal uitgevoerde systeem is gebouwd volgens de meest recente technische verbeteringen, en is uitgerust met twee waterzuivering elementen. Het bovenste vat schuift in het onderste tijdens transport en is slechts 33 cm. hoog.

Elke duurzame Black Berkey waterfilter gaat mee voor maximaal 11.350 liter (22.700 liter per set van 2). Bij een gebruik van 38 liter per week is dat gelijk aan 600 weken. Dat is meer dan 11,5 jaar schoon water!

Opgesteld met 2 Black Berkey waterfilters kan de Big Berkey 13,3 liter gefilterd water per uur leveren*. Het systeem kan worden uitgebreid naar 4 Black Berkey waterfilters en is dan in staat om 26,5 liter gefilterd water per uur te leveren*.

*De doorloopsnelheid van het water is berekend voor een vol bovenste vat. De doorloopsnelheid vermindert wanneer het waterniveau in het bovenste vat lager wordt. Het is ondoenlijk om het bovenste vat altijd vol te houden, dus de doorloopsnelheden zijn in de praktijk altijd lager dan hier vermeld.