De Berkey fabrikant heeft een rechtszaak aangespannen tegen de EPA om een einde te maken aan de vervolging van Berkey waterfilters op basis van diens besluit dit jaar om Berkey waterfilters te behandelen alsof het pesticiden zijn in plaats van waterfilters. De EPA heeft inmiddels al opdracht gegeven om het grootste magazijn van Berkey te sluiten. Zie onze blogpost voor meer informatie. .

Vragen over het Gebruiksklaar maken van Black Berkey Waterfilters

Hoe maak ik de Black Berkey filters op de juiste manier gebruiksklaar?

Draai de kraan zover open tot er een redelijk zachte stroom water uitkomt. Een te harde stroom is niet goed want dan spuit het water alle kanten op, en een te zachte stroom geeft niet genoeg druk. U moet zorgen dat de licht-bruine afsluitring precies op de kraan aansluit zodat het water direct door de filters gaat en zodoende de lucht eruit duwt. Zie de tweede foto hieronder: Een Berkey Waterfilter Prepareren. U ziet daar hoe u die precieze aansluiting maakt. Vervolgens zult u zien dat de Black Berkey filters, na 30 seconden tot een minuut, van boven tot onder water gaan “uitzweten”.

Video - Instructies voor het Gebruiksklaar Maken van de Black Berkey filters.

Ik heb net een Berkey waterzuivering systeem gekocht maar het filtert bijna geen water. Doe ik iets verkeerd?

Hetgeen u meemaakt is waarschijnlijk toe te schrijven aan een hoge waterspanning waardoor de lucht niet uit de microporiën van de nieuwe filter elementen geduwd kan worden. Waterspanning variëert van land tot land, van streek tot streek en kan zelfs veranderen met de seizoenen. Hoe hoger de waterspanning hoe moeilijker het voor het water wordt om, gebruikmakend van zwaartekracht, de lucht uit de microporiën van de nieuwe filters te verdrijven. Bijgeleverd met uw Black Berkey waterfilters is een lichtbruine afsluitring met instructies voor gebruik. Neem de waterfilters er uit, prepareer ze opnieuw, zet ze terug, en dat zou het probleem moeten oplossen.

Afsluitring
Afsluitring

Een Berkey Waterfilter Prepareren
Een Berkey Waterfilter Prepareren

Illustratie van het klaarmaken voor gebruik van de Berkey Waterfilters
Illustratie van het klaarmaken voor gebruik van de Berkey Waterfilters

Hoe kan ik de Black Berkey waterfilters gebruiksklaar maken, buitenshuis, als er geen waterdruk voorhanden is?

Er zijn twee manieren om filters gebruiksklaar te maken als er geen waterdruk beschikbaar is. Je kunt de instructies hieronder volgen of een Berkey primer kopen die het zonder kraan gebruiksklaar maken veel gemakkelijker maakt.

De microporiën van de Black Berkey waterfilters zijn extreem klein, zo klein dat ze rode voedselkleurstof uit water kunnen halen. Het voordeel van zulke extreem kleine poriën is grotere efficiëntie bij het verwijderen van pathogene bacteriën en andere verontreiniging. Het nadeel is dat te veel waterspanning het nodig kan maken dat de waterfilters worden geprepareerd voordat ze doorlaten zoals het moet. Wanneer u de waterfilters ontvangt zijn ze droog en zit lucht gevangen in de kleine microporiën. In bepaalde delen van de wereld heeft het water een hogere spanning dan in andere en dit kan ook variëren van seizoen tot seizoen. Hoe hoger de waterspanning hoe moeilijker het is voor het water om de lucht uit de microporiën te verdrijven alleen gebruikmakend van zwaartekracht. De poriën die gevuld zijn met lucht laten het water niet door. Dit kan de reden zijn dat het systeem heel langzaam of zelfs geen water filtert.

Voor vertrek naar een gebied zonder waterdruk bevelen wij aan om de waterfilters te prepareren volgens de eerder beschreven methode. Als hiervoor niet genoeg waterdruk beschikbaar is, dan kunnen de filters worden klaargemaakt tot 50-75%, gebruikmakend van onderstaande methode. In andere woorden de filters zullen niet zo snel zuiveren als met de aanbevolen methode maar ze zullen in ieder geval sneller werken dan wanneer ze helemaal niet worden klaargemaakt. De methode zonder waterdruk is als volgt:

Stap 1: Vul het onderste vat met water, plaats de waterfilters in het water in het onderste vat, ondersteboven met de stokjes naar boven wijzend. Zet een koffiekop (of iets anders dat ze onder water houdt) boven op elke waterfilter.

Of, bevestig de waterfilters ondersteboven aan het bovenste vat zodat de elementen aan de buitenkant van de onderzijde van het bovenste vat komen te zitten, dus wijzend naar beneden. Plaats dan het bovenste vat op het onderste zodat de filters ondergedompeld zijn in het water van het onderste vat.

Laat de waterfilters 30 á 60 minuten weken in het water tot ze vol water zijn. LET OP: vergewis u ervan dat de opening in de stelen van de filters niet onder water staan, het water moet door de poriën worden geforceerd en niet binnendringen via het gaatje in de stelen van de filters.

Stap 2: Als de binnenkant van de waterfilters vol zijn met water zullen ze merkbaar zwaarder zijn. Monteer vervolgens de filters in het bovenste vat terwijl de stelen van de filters voortdurend omhoog wijzen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk water in de filters te houden. Vul vervolgens zo snel mogelijk het bovenste vat.Tip: De snelste manier om het bovenste vat te vullen is het onderste vat er in te legen. Plaats dan het bovenste vat op het onderste.

Wanneer de waterfilters vol zijn met water wordt meer kracht gegenereerd om het water door de filters te trekken. Dit komt doordat het water dat uit de filter druppelt, ook hydraulisch nieuw water het filter binnentrekt als het begint te werken als een sifon. Dus bovenop de “druk” van de zwaartekracht is er ook nog de hydraulische “trek”. Dit verbetert aanzienlijk het vermogen van het water om de lucht uit de microporiën te forceren. Bovenstaande methode is minder efficiënt dan de gewone prepareer-methode maar moet 50-75% afdoende geacht worden voor het luchtvrij maken van de geblokkeerde microporiën.

Gooi het water van de eerste zuiveringscyclus in het onderste vat weg. Vul vervolgens opnieuw het bovenste vat met water. Uw Black Berkey waterfilters zijn nu operationeel gemaakt en uw Berkey systeem kan in gebruik genomen worden.

Let op: Als het water dat wordt gebruikt om de elementen “op locatie” te prepareren is verontreinigd of afkomstig van een onbetrouwbare bron, gebruik dan zo mogelijk een andere container dan het onderste vat om de filters in onder te dompelen. Is dit niet mogelijk, gebruik dan het water van de eerste zuiveringscyclus om een sopje te maken. Was de binnenkant van het onderste vat grondig en gooi het sopje weg. Zuiver vervolgens nog meer water om achterblijvende zeepresten weg te spoelen uit het onderste vat. Uw Berkey systeem is nu klaar voor gebruik.