We zijn gesloten tot september

De Black Berkey Voedselkleurstof Test

De rode voedselkleurstof test stelt u in staat om zelf te zien hoe sterk de zuiveringskracht van de Black Berkey waterfilters is. Veel bedrijven die waterfilters verkopen beweren dat die goed zijn zonder dat u het kunt verifiëren. Bij Berkey waterfilters is er de extra mogelijkheid voor klanten om zelf te controleren of ze doen wat ze beloven. De voedselkleurstof test is uiterst nuttig voor zowel nieuwe als oude klanten om zich ervan te verzekeren dat de Berkey waterfilters werken naar behoren.

Voor nieuwe klanten: Het toont de geweldige zuiveringskracht aan van Berkey waterfilters, maar ook kan men zo zien of het systeem juist in elkaar is gezet.

Voor bestaande klanten: Het is een goede manier om zich ervan te verzekeren dat de filters nog steeds goed functioneren. Hoe lang de oorspronkelijke Berkey waterfilters ook in gebruik zijn, of het nou 5 of 10 jaar is, deze test kan altijd worden uitgevoerd om te controleren of de filters aan vervanging toe zijn. Het is het beste om daarbij een glas onder elke filter te plaatsen. Zo kunt u gemakkelijk de filter vinden die eventueel niet meer goed werkt.

Met andere zuiveringssystemen moet de klant maar aannemen dat hun filters nog naar behoren werken, of tijd en geld spenderen om dure watertests uit te laten voeren.

De voedselkleurstof test moet worden gedaan na het gebruiksklaar maken van de Black Berkey waterfilters.

De Test

Wegens het feit dat rode kunstmatige voedselkleurstof om gezondheidsredenen in de EU en UK verboden is wijken de instructies voor de rode voedselkleurstof test af van de instructies die u vindt op de Amerikaanse Berkey installatie pagina.

Volgt u de hier volgende instructies.

Deze simpele test controleert of uw systeem op de juiste wijze in elkaar is gezet. Wij raden u aan deze test direct na de eerste opzet te doen, ook na vervanging van Black Berkey waterfilters, alsook na het voor het eerst weer gebruiken nadat de filters voor langere tijd uitgedroogd zijn opgeborgen.

Doe deze test zonder dat er PF-2 fluoride filters in het systeem zitten.

1. Doe 1/8 theelepel (= 10 druppels) kunstmatige rode voedselkleurstof (moet rood zijn) op elke vier liter water dat in het bovenste vat van uw Berkey systeem kan. Wij adviseren McCormick’s rode voedselkleurstof of een andere kunstmatige voedselkleurstof. Geschikte ingredienten van de rode voedselkleurstof zijn water, propyleen glycol, FD&C rood 40 (E29) en FD&C rood 3 (E127) en propylparaben.

  • Travel Berkey - 10 druppels  - 1/8 theelepel
  • Big Berkey – 15 druppels – 1/4 theelepel
  • Berkey Light – 20 druppels – 1/4 theelepel
  • Royal Berkey – 25 druppels – 1/3 theelepel
  • Imperial Berkey – 35 druppels – 1/2 theelepel
  • Crown Berkey – 50 druppels – 2/3 theelepel

Gebruik geen voedselkleurstof die niet rood is of die citroenzuur, natriumbenzoaat, verdikkingsmiddelen, suikers of natuurlijke stoffen, zoals bietensap of kurkuma bevat. Wanneer u organische of natuurlijke voedselkleurstoffen gebruikt, die een van bovenstaande ingredienten bevat zult u een fout-negatieve testuitslag krijgen (uitslag geeft dan aan dat het systeem niet correct afgedicht zou zijn). Gebruik ook geen Tesco merk, Dr. Oetker Gel Food Color Bright Red of enig andere voedselkleurstof die gebaseerd is op gel.

2. Zet een glas onder het kraantje en laat het vollopen. Als het water geen rode of rose zweem vertoont wil dat zeggen dat de waterfilters goed zijn afgedicht en dat het systeem juist is opgesteld. *NB: deze test is bedoeld om te bevestigen dat het systeem in elkaar gezet is zoals het moet.

Als water dat uit het systeem komt na de assemblage verificatie test een rode of rose zweem heeft, doe dan de procedure nog eens op deze wijze om vast te stellen waar het lek zit:

1. Plaats het bovenste vat (met de Black Berkey waterfilters er in) boven glazen of kannen van gelijke grootte, zodanig dat uit elk element water er in kan druppelen. Dit zal u helpen zien welke plug of element mogelijk lekt.

2. Vul het bovenste vat met water en rode voedselkleurstof zoals boven aangegeven.

3. Laat het systeem lopen. Controleer de kleur van het water dat uit de elementen is gekomen. Als het water helder is, is uw systeem klaar voor gebruik. Als er nog steeds rood is te zien, herinstalleer dan de elementen en de stop pluggen waar een lek optreedt en doe de test opnieuw.

Als het systeem blijft aangeven dat er iets niet goed is, neem dan contact op met klantenservice om hulp te vragen.

Berkwy Water Filters