Een Berkey Waterzuivering Systeem Kiezen

Stap 1. Hoe werken Berkey waterfilter systemen?

Alle Berkey tafel-model systemen steunen op zwaartekracht om het water door de Black Berkey waterfilters te duwen. Watermoleculen die passeren door de “kronkelgang” structuur van de Black Berkey waterzuivering elementen worden rustig getrokken door de zwaartekracht en blijven vrij lang in contact met de waterfilter. Dit maakt dat de zuiverings-elementen efficiënter werken bij het opvangen van contaminaties, dit in tegenstelling tot de meeste filtratie systemen. Hoe groter het watervolume en het aantal Black Berkey waterfilters, hoe sneller de doorloopsnelheid van het te zuiveren water. Onderstaande tabel toont de doorloopsnelheid van gezuiverd water per systeem opgesteld met 2 Black Berkey waterfilters én als het systeem is uitgerust met het maximale aantal waterfilters.

Voor een volledig overzicht van alle Berkey systemen en hun waterdoorloopsnelheid zie: Berkey Systemen

Berkey Systeem Doorstroom*/uur met 2 Waterfilters Max. Uitgebreid Doorstroom*/uur
Travel Berkey ~10,4 liter N/A
Berkey Light ~16 liter ~32 liter
Big Berkey ~13,2 liter ~26,5 liter
Royal Berkey ~15,1 liter ~30,2 liter
Imperial Berkey ~20,8 liter ~62,5 liter
Crown Berkey ~24,6 liter ~98,4 liter

*De doorloopsnelheid van het water is berekend voor een vol bovenste vat. De doorloopsnelheid vermindert wanneer het waterniveau in het bovenste vat lager wordt. Het is ondoenlijk om het bovenste vat altijd vol te houden, dus de doorloopsnelheden zijn in de praktijk altijd lager dan hier vermeld.

Voor een volledige beschrijving van hoe de Black Berkey waterfilters werken: Klik Hier

Stap 2. Welke maat Berkey Waterzuivering Systeem is het meest geschikt?

De beste richtlijn om te bepalen welk systeem het meest bij u past is deze: een grotere is meestal beter, er van uitgaande dat u daar de ruimte voor heeft. Dat wil zeggen dat het handiger is om een groter systeem te hebben aangezien u het niet zo vaak zult hoeven vullen. Aangezien een groter volume water in het bovenste vat de druk op de filters verhoogt, zal het water daardoor sneller doorlopen. Het verschil in prijs tussen de verschillende systemen is minimaal wanneer u bedenkt dat het systeem 10-20+ jaren meegaat.

Berkey Systeem Capaciteit Aantal mensen
Travel Berkey 5,7 liter 1 - 2 mensen
Berkey Light 10,4 liter 2 - 5 mensen
Big Berkey 8,5 liter 1 - 4 mensen
Royal Berkey 12,3 liter 2 - 6 mensen
Imperial Berkey 17 liter 4 - 8+ mensen
Crown Berkey 22,7 liter 4 - 12+ mensen

Stap 3. Hoeveel en welke Berkey waterfilters heb ik nodig?

Zoals gezegd worden alle Berkey Waterzuivering Systemen geleverd met 2 waterfilters voor het bovenste vat: de Black Berkey waterfilters. De kwaliteit van de waterzuivering zal niet worden verbeterd door het aantal filters te vermeerderen, maar het zal zowel de water doorloopsnelheid verhogen als de hoeveelheid water dat kan worden gezuiverd. Bijvoorbeeld, door het aantal Black Berkey waterfilters te verhogen van 2 tot 4, zal de doorloopsnelheid plus het volume water dat kan worden gezuiverd ongeveer verdubbelen van 22.700 liter naar 45.400 liter totaal.

Speciaal voor inwoners van Ierland en delen van Engeland en Spanje bieden wij het onderste vat PF(Post-Filtration)-2 Fluoride & Arsenicum filters aan. De PF-2 filters werken in combinatie met de Black Berkey waterfilters en zijn gemakkelijk te installeren. De PF-2 filters moeten na elke 3.785 liter worden vervangen, of een keer per jaar, wat maar het eerst het geval is.

Voor volledige informatie over de PF-2 Fluoride & Arsenicum filters: Klik hier

Bestelinformatie

  • Vergeet niet dat u een afgeprijsd accessoire mag kiezen wanneer u een Berkey waterfilter systeem bestelt (behalve bij de Go Berkey). U kunt kiezen tussen een Kijkglaskraantje, een Berkey Onderdelen set, een set van 2 PF-2 filters, een Berkey primer, of een Berkey standaard.
  • Wij bewaren geen financiële gegevens, zoals creditcard nummers.
  • Bij het plaatsen van uw bestelling krijgt u de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden zoals Ideal, Paypal, creditcard / betaalkaart, Bancontact, SOFORT, SEPA, Belfius of KBC, afhankelijk van het land waar u woont. U kunt dan de bestelling afmaken of terugkeren naar de Berkey Water Filters Europe site door te klikken op de ‘doorgaan met winkelen’ knop. Als u de transactie met succes heeft afgerond wordt u automatisch teruggebracht naar de Berkey Water Filters Europe website.
  • Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Gratis bezorging binnen de EU (behalve de Azoren, de Canarische Eilanden, Cyprus, Gilbraltar, Madeira en Malta).
  • Levertijden voor Nederland en België zijn de volgende dag bij bestellingen geplaatst voor 13:00. Voor de rest van het Europese vasteland is het meestal 2 - 4 werkdagen.
Berkwy Water Filters