Wat is het verschil tussen water filteren en water zuiveren?

Er zijn twee verschillende normen in de waterfilter industrie voor het classificeren van water behandelende systemen.

Een waterfilter moet minstens 99,99% pathogene bacteriën verwijderen. Dit wordt een ‘log 4 reductie’ genoemd.

Een waterzuiverings installatie moet minstens 99,9999% pathogene bacteriën verwijderen (log 6 reductie). Daarenboven moet de waterzuiverings-installatie ook nog in staat zijn om virussen te reduceren met een waarde van minstens 99,999% (log 5 reductie).

Alle Budget Berkey systemen uitgerust met de Berkey Earth waterfilters zijn geclassificeerd als waterfilters.

Alle Berkey systemen uitgerust met de Black Berkey waterzuivering elementen zijn geclassificeerd als waterzuiveraars. Berkey Waterzuivering systemen gaan de norm van de waterfilter industrie te boven en brengen het tot 99,9999999% (log 9 reductie) verwijdering van pathogene bacteriën.

Rekening houdend met het feit dat de meeste mensen zoeken naar waterfilter- of waterzuiverings-systemen op het internet met zoektermen als waterfilter, waterfilters of waterfiltratie, gebruiken wij de termen filter/filtratie en waterzuivering afwisselend wat betreft de Black Berkey Waterzuivering systemen. Elke keer dat de term filter/filtratie wordt gebezigd met betrekking tot de Black Berkey waterfilters of het Black Berkey Waterfilter Systeem doelen wij altijd op waterzuivering.

Berkwy Water Filters