De Berkey fabrikant heeft een rechtszaak aangespannen tegen de EPA om een einde te maken aan de vervolging van Berkey waterfilters op basis van diens besluit dit jaar om Berkey waterfilters te behandelen alsof het pesticiden zijn in plaats van waterfilters. De EPA heeft inmiddels al opdracht gegeven om het grootste magazijn van Berkey te sluiten. Zie onze blogpost voor meer informatie. .

Sport Berkey Waterfilter

52.00

Geschikt voor: 1 Persoon
Capaciteit: ,65 liter

Voor vervangingsfilters ga naar: Sport Berkey Vervangingsfilter.

52.00

De draagbare Sport Berkey Waterzuiveraar is de ideale beschermende reisgenoot, in de vorm van een Ionic Adsorption Micro Filtration System. De techniek achter deze vernieuwing is eenvoudig. De filter van de fles is er op gemaakt om een breed spectrum van voor de gezondheid schadelijke verontreinigingen te verwijderen of in hoge mate te verminderen uit water van twijfelachtige aard - zoals afgelegen meren, rivieren, stilstaand water en waterbronnen in vreemde landen waar regelgeving op z’n best onder de maat mag worden geacht.

De Sport Berkey is in enkele minuten gebruiksklaar.

De Sport Berkey is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

De draagbare Sport Berkey Waterfilter werkt middels: Ionic Adsorption Micro Filtration

Deze geavanceerde techniek werd ontwikkeld en verfijnd bij intensief en diepgaand onderzoek. Zij werd getest door waterzuiveringsspecialisten, onderzoekers en ingenieurs. Het materiaal in de filter verwijdert verontreinigingen middels een oppervlakte-proces dat wordt aangeduid als “adsorptie”. Hierbij worden stoffen naar de filter getrokken door moleculaire aantrekking. Wanneer men in de fles knijpt wordt het te zuiveren water door de filter gedrukt. De doorstroomsnelheid of duur van contact met de filter is berekend op de grootst mogelijke verwijdering van giftige chemicaliën als gevolg van industrie en landbouw. Deze bijzondere filter is geimpregneerd met “absorberend” materiaal, en bevordert ionische “absorptie” van verontreinigingen in de micro-poreuze filter, zoals aluminium, cadmium, chroom, koper, lood, kwik, en andere gevaarlijke zware metalen.

De "kronkelgang" struktuur van de poriën verklaart de unieke eigenschappen van de filters. De draagbare Sport Berkey Waterfilter biedt een geschikt en handzaam filtratie systeem met gebruikmaking van hoogwaardige medische technologie.

Let wel: Indien er gebruik wordt gemaakt van water dat wellicht extreem bacteriologisch of viraal besmet is, wordt aangeraden om twee druppels chloor of jodium toe te voegen aan elke bijvulling vóór het filteren. Dit doodt minieme pathogenen zoals virussen. Het desinfecterend middel wordt dan weer verwijderd uit het water, zodat geur, kleur en smaak ervan ook helemaal verdwijnen.

De draagbare Sport Berkey Waterfilter elimineert of vermindert tot 99,9% van de volgende verontreinigingen en onzuiverheden:

  • Onaangename smaakjes en geurtjes, troebelheid, slib, sediment en chloor.
  • Toxische chemicaliën: Trihalomethanes, VOCs, waspoeders, pesticiden enz.
  • Schadelijke microscopisch kleine pathogenen: Cryptosporidium, Giardia, E-coli >99,99999% en andere pathogene bacteriën.
  • Zware metalen: Aluminum, Cadmium, Chroom, Koper, Lood, en Kwik
  • Radiologicische stoffen: Radon 222

Gebruik

Vul de draagbare Sport Berkey Waterfilter met water, schroef de dop er op en draai deze goed dicht om lekken te voorkomen. Laat water door de filter stromen, terwijl u de hendel naar beneden drukt, zo dat het rietje naar buiten steekt, en druk water door de filter en door het rietje naar buiten. Herhaal dit doorstroom proces twee keer voor het drinken. Dit verwijdert overmatig stof van de filter. Spoel na twee keer doorstromen ook de fles & de dop schoon. De filter is nu klaar voor gebruik

Onderhoud en Opslag

De draagbare Sport Berkey Waterfilter kan 50 jaar op de plank liggen. Laat het systeem met een chloor oplossing van 1,25 ml. per 2 liter water doorstromen wanneer het filter systeem gedurende langere tijd niet gebruikt zal worden. Laat het goed drogen met de dop er af. Zet het in elkaar en berg op. Laat de filter niet bevriezen, zet hem niet in een magnetron en laat de filter niet met heet of zout water in aanraking komen.

Bijvul Capaciteit

Water van elk mogelijke oorsprong: tot 160 bijvullingen
Gemeente- of Kraanwater: tot 640 bijvullingen

Samenstelling van de Sport Berkey

De Sport Berkey wordt geproduceerd van BPA-vrij plastic. De fles is gemaakt van LDPE (low density polyethylene), de dop van de fles van HDPE (high density polyethylene) en het rietje van PP (polypropylene). Al deze plastics staan niet bekend als materiaal dat kankerverwekkende of hormoon-verstorende chemicaliën uitloogt